Biden: Israelul trebuie să elimine Hamas, dar ocuparea Gazei ar fi o „mare greșeală”

Biden

Președintele Joe Biden a avertizat Israelul să nu ocupe Fâșia Gaza. Într-un interviu pentru emisiunea „60 Minutes” a postului CBS, difuzat duminică, Biden a declarat că ar fi o „mare greșeală” ca Israelul să ocupe Gaza, relatează CNN și BBC.

Israelul a semnalat că se pregătește pentru o invazie terestră în Fâșia Gaza. În contextul în care criza umanitară din acest teritoriul se adâncește, Biden a făcut apel la protejarea civililor.

„Ceea ce s-a întâmplat în Gaza, din punctul meu de vedere, este că Hamas și elementele extreme ale Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian. Și cred că ar fi o greșeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza”, a declarat președintele SUA.

„Dar a intra și a-i elimina pe extremiști… este o cerință necesară”, a adăugat Biden, declarându-se totodată „încrezător că Israelul va acționa conform regulilor de război”.

Întrebat dacă Hamas ar trebui eliminat complet, preşedintele Biden a răspuns: “Da, cred că da”. 

„Dar este nevoie de o autoritate palestiniană. Trebuie să existe o cale spre un stat palestinian”, a continuat el.

 Preşedintele Joe Biden ia în considerare o călătorie în Israel în următoarele zile, dar nu a fost finalizată nicio deplasare, a declarat duminică un înalt oficial al administraţiei SUA, potrivit AP, citat de News.ro. Ar fi un simbol puternic de simpatie şi sprijin în urma atacului brutal al Hamas, notează presa internațională.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *