Blinken: Relocarea palestinienilor din Fâşia Gaza este sortită eşecului. Oamenii ar trebui să poată rămâne în casa lor

Blinken

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că administrația Biden nu sprijină propunerile de relocare în masă a palestinienilor în afara Gazei, pe măsură ce Israelul își extinde campania militară împotriva Hamas în enclavă.

„Am auzit direct de la preşedintele Autorităţii Palestiniene (Mahmoud) Abbas şi practic de la toţi ceilalţi lideri cu care am vorbit în regiune că această idee este sortită eşecului, prin urmare nu o vom susţine”, a declarat Antony Blinken într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune saudit Al-Arabiya.

„Credem că oamenii ar trebui să poată rămâne în Gaza, casa lor”, adaugă secretarul după ce a fost întrebat despre propunerile de relocare a unora dintre rezidenții Gaza în Peninsula Sinai din Egipt.

„Dar vrem, de asemenea, să ne asigurăm că nu sunt în pericol și că primesc asistența de care au nevoie”, spune Blinken, citat de Times of Israel.

Fostul ministru adjunct israelian de externe Daniel Ayalon a cerut Egiptului să coopereze şi să instaleze tabere de corturi pentru palestinieni, spunând că există „un spaţiu aproape infinit” în Peninsula Sinai, o vastă regiune deşertică ocupată anterior de Israel.

Egiptul a respins ideea, iar secretarul de stat american în timpul vizitei sale în Orientul Mijlociu, din ultimele zile, s-a concentrat asupra modalităţilor de a furniza ajutor umanitar în Fâşia Gaza.

Aproximativ o jumătate de milion de persoane au părăsit nordul Gazei îndreptându-se spre sud în urma anunțului de evacuare emis vineri de Israel, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), relatează CNN.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin