Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a confirmat prezența la la Summitul Comunității Politice Europene din Republica Moldova

Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat că va participa la Summitul Comunității Politice Europene din data de 1 iunie, care va avea loc în Republica Moldova. Într-un mesaj, făcut public astăzi, șeful executivului de la Berlin și-a reiterat sprijinul pentru parcursul nostru european. 

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură.”

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean, înființat anul trecut, la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram