CEC a aprobat versiunea finală a buletinelor de vot pentru alegerile din Găgăuzia

Cele peste 90 de mii de buletine de vot, necesare pentru alegerile bașcanului Autonomiei Găgăuze au fost tipărite astăzi la o tipografie din Chișinău. Procesul a fost supravegheat de membrii Comisiei Electorale de la Comrat și de angajați ai Serviciului de Informații și Securitate, scrie Moldova 1. 

„Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a decis că buletinele de vot vor fi de culoare verde și crem. La tipărirea buletinelor de vot au fost prezenți angajați ai SIS, precum și reprezentanți din Autonomia Găgăuză. La tipărirea buletinelor de vot au fost respectate toate măsurile de securitate”, a menționat Iana Covalenco, președinta CEC din Găgăuzia, citată de Moldova 1.

Sursa: Moldova 1

Peste 100 de mii de buletine de vot sunt în limba rusă, iar în limba română și găgăuză, câte trei mii. Alegerile în Găgăuzia vor avea loc în data de 30 aprilie. În cursa pentru fotoliul de bașcan s-au înscris opt candidați, în timp ce la funcția de deputați în Adunarea Populară aspiră doi concurenți din fiecare circumscripție.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin