Chișinăul ripostează la atacurile verbale ale Moscovei. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la Ministerul de Externe

Războiul diplomatic ruso-moldovenesc capătă o și mai mare amploare. După șirul de reacții furibunde, venite de la Moscova, autoritățile de la Chișinău ripostează din nou. Ministerul moldovean de Externe l-a convocat astăzi pe ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, pentru a-i transmite că Chișinăul nu este dispus să tolereze „limbajul inacceptabil”.

„În legătura cu ultimele declarații denigratoare ale unor oficiali ruși la adresa Republicii Moldova și Uniunii Europene, MAEIE precizează: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși, expuse astăzi, dar subliniem faptul ca ambasadorul Federații Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează țara noastră”, se spune într-un comunicat de presă trasnmis de Ministerul de Externe.

Amintim că replicile tăioase între Chișinău și Moscova au căpătat o și mai mare amploare, după ce ieri premierul moldovean Dorin Recean a spus că președintele Rusiei, Vladimir Putin, are interdicție de a intra în Republica Moldova.

Scandalul diplomatic a izbucnit după ce, la începutul săptămânii trecute, președintele Tatarstanului, Rustam Minnihanov, a fost întors din drum de pe Aeroportul Internațional Chișinău, iar ca urmare a „comportamentului inadecvat”, un diplomat de la Ambasada Rusiei a fost expulzat din Republica Moldova.

Replica Rusiei nu s-a lăsat așteptată și, la scurt timp, trei deputați și un ministru de la Chișinău au fost declarați persona non-grata în Rusia, iar consulul moldovean de la Moscova a fost expulzat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *