CEC obligă partidele să prezinte liste cu voluntarii implicați în campanie! Ciocan: Am informat observatorii despre apucăturile de miliție politică ale autorității electorale

Comisia Electorală Centrală obligă partidele să prezinte săptămânal liste exhaustive cu toate persoanele implicate în calitate de voluntari în campania electorală. Acest lucru îl prevede un regulament aprobat de CEC, scrie fostul președinte al autorității electorale centrale, Iurie Ciocan, care a catalogat această decizie drept „delir în formă pură”. 

„Nu înțeleg de ce autoritatea electorală a decis să facă poliție politică și să oblige partidele să prezinte săptămânal liste exhaustive cu toate persoanele implicate ca și voluntari în promovarea ideilor partidelor politice. Nu doar nume prenume, dar și date clare de identificare și mai mult ca atât, miliția politică cere ca munca voluntarilor să fie evaluată în formă bănească și prezentată în raportul financiar al concurentului electoral. Delir în formă pură”, a scris Ciocan pe Facebook. 

Actualul președinte al PSD România în Republica Moldova spune că prevederile „au fost băgate pe ușa din spate, într-o anexă dintr-un regulament CEC. 

„Să ridice mână sus cine a știut despre această metodă nouă de a organiza alegeri libere. De ce tac partidele? Habar nu am. Cel puțin eu deja am informat observatorii internaționali despre apucăturile de miliție politică aplicate de către autoritatea electorală care abundă în actualul scrutin. Dacă e să ții cont de voință arbitrară și abuzivă a miliției electorale, ar însemna că toate inițiativele partidelor de a atrage voluntari sunt înmulțite cu zero. În viziunea șefilor, voluntar poate fi doar persoana raportată la cec cu toate datele de identificare, evaluată în bani (noțiunile voluntar și banii în genere nu se pupă) și luată la control de către toate șuruburile invizibile ale statului”, a mai scris Ciocan. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram