Cinci partide extraparlamentare au semnat o declarație de susținere a vectorului european 

Cinci partide extraparlamentare au semnat astăzi, 9 mai, o declarație de susținere a parcursului european al Republicii Moldova. Propunerea a venit din partea Coaliței pentru Bunăstare și Unitate (CUB), iar documentul a fost semnat, pe lângă această formațiune politică, de Partidul Liberal, Partidul „Democrația Acasă”, Partidul „Puterea Oamenilor” și Partidul Verde-Ecologist. 

„Îndemnăm partidele politice proeuropene la sprijin concret și participarea efectivă în procesul de preaderare la Uniunea Europeană și susținem angajamentul autorităților centrale de a-și asuma și implementa reforme structurale și profunde, care să ofere credibilitate procesului de aderare la Uniunea Europeană și să asigure condiții de bunăstare și prosperitate pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Noi credem că victoria Ucrainei contra agresiunii rusești este o cauză dreaptă și legitimă, iar recunoașterea perspectivei de aderare la UE răspunde idealului nostru național de pace, libertate, democrație și supremație a legii”, se arată în declarația semnată de cele cinci partide. 

Documentul a fost semnat la o zi după ce reprezentanții acestor partide s-au văzut la Președinție cu șeful statului, Maia Sandu. În cadrul întrevederii, politicienii au discutat cu președintele despre susținerea Adunării naționale din 21 mai. Nu se știe dacă și alte formațiuni politice au fost chemate să semneze această declarație, cert este că liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a declarat pentru Radar Politic că despre semnarea Declarația partidelor pro-europene a aflat din presă. 

„Suntem tineri și nu suntem luați în serios, probabil. Fapt care denotă că majorității politicienilor nu le pasă de părerea tinerilor din Republica Moldova. Dacă cineva vede în Mihai Ghimpu un partener mai de încredere decât PNM, le urăm mult succes!”, a declarat Galbur pentru Radar Politic.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *