VIDEO | Cea mai scurtă din ultimii 20 de ani! Parada din acest an de la Moscova s-a desfășurat fără show-uri aviatice și cu mai puține tehnică militară

Regimul Putin a organizat, la Moscova, parada militară de 9 mai, dedicată aniversării a 78 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste. Mai demult somptuoasă, cu show-uri aviatice și cu zeci de lideri mondiali alături de Vladimir Putin, parada din acest an a fost palidă, iar președintele rus a fost înconjurat doar de câțiva președinți de țară. Este vorba de președinții Belarusului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Tadjikistanului, Uzbekistanului şi premierul Armeniei. 

În cadrul evenimentului, președintele Vladimir Putin a susținut un discurs, în care a precizat că Rusia își dorește un viitor pașnic, stabil și liber. În același timp, Putin a acuzat „elitele occidentale” că alimentează „discursul urii și rusofobiei”. Putin a mai spus că Rusia se apără împotriva „terorismului internațional” și că își va „apăra cetățenii”. 

Parada din 2023, cea mai scurtă din ultimii 20 de ani

Parada din acest an de la Moscova a fost cea mai scurtă din ultimii 20 de ani. Evenimentul a durat doar 45 de minute. De asemenea, numărul tehnicii militare, care a defilat prin Piața Roșie, s-a redus de patru ori. 

Partea aeriană a „Paradei Victoriei” din Piața Roșie din Moscova a fost anulată. Cel mai probabil din motive de securitate. De asemenea, din coloana de tehnică militară care a defilat prin centrul Moscovei au lipsit vestitele tancuri T-34. O parte dintre ele sunt antrenate în luptele de pe front, iar cele mai multe au fost transformate în fier vechi și zac pe câmpul de luptă din Ucraina.  

În schimb, în Piața Roșie au defilat sistemele de apărare antiaeriană „S-400”, blindatele BTR-82A, sistemele de rachete tactice „Iskander-M”, complexele mobile de rachete pe sol „Yars”, dar și noile transportoare blindate „Boomerang”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *