CNA, detalii despre perchezițiile de la Comrat: Alegătorii ar fi fost aduși organizat la urne, iar printre votanți se numără persoane decedate 

Centrul Național Anticorupție (CNA) a oferit detalii despre perchezițiile din această după amiază de la sediul Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, CNA, împreună cu Inspectorul Național de investigații și Procuratura Anticorupție au ridicat listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Potrivit CNA, temei pentru acest lucru este bănuiala rezonabilă privind includerea în listele alegătorilor a persoanelor decedate și aflate în afara țării, precum și votarea din numele acestora. 

„Astfel, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală în cauza penală privind finanțarea ilegală a campaniei electorale și coruperea alegătorilor, a apărut o bănuială rezonabilă că o parte din alegători au fost aduși organizat din alte raioane în scopul votării candidatului din partea Partidului Politic „Șor”. La fel, potrivit informației apărute, printre alegătorii care și-au manifestat votul în favoarea candidatului Guțul Evghenia, se numără persoane care se află peste hotarele Republicii Moldova și persoane decedate”, se arată în comunicatul de presă al CNA. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin