Proteste la Comrat! Locuitorii autonomiei, conduși de Partidul „ȘOR”, au ieșit în stradă în apărarea bașcanului ales 

Mai mulți locuitori ai autonomiei găgăuze protestează la Comrat față de perchezițiile efectuate de Centrul Național Anticorupție la sediul Comisiei Electorale din regiune. Oamenii acuză autoritățile centrale de la Chișinău de faptul că vor să anuleze rezultatele alegerilor de duminică.

Protestele în fața sediului Curții de Apel de la Comrat sunt conduse de deputații Partidului „ȘOR” și candidatul acestei formațiuni, Eveghenia Guțul, care a câștigat alegerile în cadrul celui de-al doilea tur.

Potrivit imaginilor publicate de presa locală, în fața sediului Curții de Apel Comrat, care ar urma să ia decizia privind validarea alegerilor bașcanului Găgăuziei, au avut loc îmbrânceli între protestatari și carabinierii care asigură ordinea publică în preajmă instituției. 

Președintele Comisie Electorale din Găgăuzia, Iana Kovalenko, a declarat în fața protestatarilor că ofițerii CNA a ridicat buletinele de vot de la alegerile de duminica trecută, „în baza unui dosar pornit în 2022” cu privire la finanțarea ilegală Partidului “ȘOR”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin