Se încing spiritele la Comrat! Adunarea Populară a Găgăuziei a votat o declarație prin care susțin validarea alegerii noului bașcan

Adunarea Populară de la Comrat a votat o hotărâre prin care își exprimă susținerea pentru decizia Comisiei Electorale din Găgăuzia privind validarea alegerilor bașcanului, în care a câștigat candidatul Partidului “ȘOR”.

De asemenea, deputații găgăuzi au votat pentru convocarea, în 27 mai, a unei adunări la care urmează să participe toți primarii din localitățile autonomiei.

Deputații au votat în cadrul unei ședințe de urgență, convocată în aceasta seară, după descinderile de astăzi ale Centrului Național Anticorupție la sediul Comisiei Electorale din Comrat. De asemenea, aleșii UTA Găgăuzia și-au exprimat dezacordul față de acțiunile CNA și ale autorităților centrale în cazul scrutinului de duminică.

Anterior, Poliția și CNA au acuzat Partidul „ȘOR” că ar fi mituit alegătorii și și-ar fi finanțat ilegal campania electorală, cerând să excludă candidatul formațiunii din cursa electorală. Organul electoral din autonomie a refuzat însă să dea curs acestui demers, invocând faptul că probele prezentate de anchetatori nu ar fi suficiente pentru a recurge la o astfel de măsură.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *