Coreea de Sud a anunțat că ar putea furniza arme Ucrainei! Peskov: Acest lucru va însemna implicarea Seulului în conflict

Coreea de Sud și-ar putea extinde sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar și economic dacă aceasta va fi supusă unui atac la scară largă asupra populației civile, a declarat președintele Yoon Suk Yeol, potrivit defenseromania.ro, care citează Reuters. Este pentru prima dată când Seulul confirmă că nu exclude un sprijin militar pentru țara vecină. 

„Cred că nu vor exista limitări ale sprijinului pentru apărarea unei țări care a fost invadată ilegal atât în temeiul dreptului internațional, cât și al legislației interne”, a spus Yoon. 

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia regretă „declarațiile neprietenești” ale Seulului. 

„Kremlinul regretă declarațiile neprietenești în legătură posibilitatea de a livra arme Ucrainei. O posibilă decizie în acest sens va însemna implicarea în conflict”, a declarat Dmitri Peskov.

Un aliat cheie al SUA și un producător major de muniție de artilerie, Coreea de Sud a încercat până acum să evite declarațiile radicale la adresa Rusiei datorită companiilor sale care operează acolo și influenței Moscovei asupra Coreei de Nord. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin