VIDEO | De 9 mai, Sandu, Recean și Grosu au depus flori la monumentul sovietic „Eternitate”

Fără parade de 9 mai, dar cu depuneri de flori la monumentele sovietice! Conducerea țării, reprezentată de președintele Maia Sandu, speakerul Igor Grosu și premierul Dorin Recean, a păstrat și în acest an tradiția, veche din 1975, de a depune flori la Complexul memorial „Eternitate”. Cei trei au mers dis-de-dmineață la memorial cu flori, însoțiți de miniștri, deputați și alți demnitari. 

„Suntem aici să comemorăm zecile de milioane de oameni, care au fost uciși în cel de-al Doilea Război Mondial. Suntem aici să onorăm memoria celor care au făcut sacrificiul suprem, care și-au dat viața pentru a salva alte vieți omenești”, a declarat președintele Maia Sandu.  

Întrebată de jurnaliști dacă astăzi sărbătorește Ziua Europei sau Ziua Victoriei, Maia Sandu a răspuns franc: sărbătorim Ziua Păcii.  

Pe cei trei lideri ai țării i-a urmat, la scurt timp, primarul Capitalei, Ion Ceban, care a venit însoțit de mai mulți angajați ai Primăriei. Acesta a spus, încă de ieri, că va veni la memorial pentru a cinsti memoria celor care și-au pierdut viața în război. 

„Fiecare dintre noi a avut bunici, rude sau cunoscuți care nu s-au mai întors. Este de datoria noastră să ținem minte trecutul și să nu avem niciodată astfel de orori și ne pare rău ce se întâmplă la vecinii noștri (Ucraina n.a)”, a declarat Ceban. 

Complexul memorial „Eternitate” este un monument sovietic, construit pe locul a trei cimitire vechi: cel luteran, lipovenesc și ortodox și inaugurat în ziua aniversării a 30 de ani capitularea Germaniei naziste, în 1975. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin