Guvernul îi răspunde lui Ceban pe subiectul Complexului „Eternitate”: Să lase populismul și să facă acțiuni concrete pentru protejarea monumentelor

Ping-pong între Guvern și Primăria Capitalei. După ce, astăzi, primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că autoritățile centrale, „fără să explice motivul”, au cerut Primăriei să preia gestiunea Complexului memorial „Eternitate”, reprezentanții Guvernului au declarat că „toți primarii din țara noastră cunosc că astfel de monumente sunt în grija autorităților locale”, iar Primăria Chișinău ar fi refuzat de mai multe ori „să-și asume responsabilitatea descrisă în lege”. 

„Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Ministerului Apărării, s-a adresat de mai multe ori cu solicitarea de transfer a Complexului Memorial „Eternitate” către Primăria municipiului Chișinău. Toți primarii din țara noastră cunosc că astfel de monumente sunt în grija autorităților locale. Primarul general a evitat să informeze opinia publică că Ministerul Apărării a primit răspunsuri contradictorii de la Primărie, inclusiv refuz de a-și asuma responsabilitatea descrisă în lege. Propunem edilului capitalei să lase populismul de la ședințele operative și să facă acțiuni concrete în vederea protejării monumentelor pe teritoriul municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 

Guvernul a mai menționat că memorialul „Eternitate” a fost transmis arbitrar în gestiunea Guvernului în anul 2007, iar lucrările de reparație și întreținere, inclusiv menținerea focului veșnic pe parcursul anilor, au fost efectuate din bugetul Ministerului Apărării. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin