Decis: luni, fermierii vin cu tractoarele la Chișinău! Aceștia vor protesta în fața instituțiilor statului, dar și în mai multe raioane concomitent

Agricultorii își mută, de luni, protestul în Chișinău. Aceștia vor veni în Capitală cu tehnică agricolă și se vor îndrepta spre Guvern, Parlament și Ministerul Agriculturii. Decizia a fost comunicată de Asociația „Forța Fermierilor” și a fost luată în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi.

În cadrul întrunirii, participanții au constatat unanim că agricultorii au fost duși din nou în eroare de către autorități.

„Pe parcursul săptămânii curente, negocierile privind modalitatea și mărimea compensațiilor, promise din partea Guvernului, așa și nu au avut loc, chiar dacă organizația noastră era gata pentru discuții și a publicat și valoarea pierderilor producătorilor agricoli la culturile de primă grupă. În acest context, Consiliul a decis unanim reluarea protestelor masive ale fermierilor. Începând de luni, 19 iunie, o parte din agricultori se vor deplasa înspre capitala cu tehnica agricolă. Fermierii din alte raioane vor ieși în acea zi la traseele naționale”.

Potrivit asociației, graficul final de pornire din raioane la Chișinău, precum și lista drumurilor, la care se vor amplasa fermierii-protestatari, vor fi comunicate mass-media luni dimineață.

„Pentru săptămâna viitoare Forța Fermierilor a depus toate documentele necesare la administrațiile publice locale pentru acțiuni de protest, inclusiv pentru marșuri cu tehnică agricolă în jurul Guvernului, Parlamentului și Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Cerem scuze de la cetățeni pentru eventualele incomodități în trafic, dar agricultorii, abandonați și mințiți de autoritățile abilitate timp de un an, sunt extrem de revoltați și fermi în apărarea dreptului lor la supraviețuire economică”, se spune în comunicat.

Fermierii a anunțat despre intenția de a relansa protestele și de a le muta în Capitală, în urmă cu o săptămână, când i-au dat Guvernului zece zile, ca să le îndeplinească revendicările. Aceștia cer despăgubiri în mărime de 3000 de lei pentru fiecare hectar, invocând faptul că au suportat pierderi uriașe, ca urmare a crizelor, provocate de secetă, scumpiri și de incapacitatea autorităților de a proteja piața internă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram