VIDEO | Declarații periculoase de la Comrat. Președintele Adunării Populare nu exclude „proclamarea repetată a Republicii Găgăuze”

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, nu exclude că, la următorul congres al deputaților găgăuzi de toate nivelurile, care va avea loc în data de 9 septembrie, ar putea fi luată o decizie privind proclamarea repetată a Republicii Găgăuze, existente în perioada 1990-1994. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune de la Tiraspol „Pervîi Pridnestrovschii”.

„Nu este exclusă o astfel de opțiune. Oamenii o cer, pentru că Republica Moldova este foarte, să spunem, nepăsătoare cu legislația noastră”, a spus Constantinov.

Amintim că, de mai bine de o lună, Adunarea Populară refuză să voteze componența Comitetului Executiv, propus de bașcanul Evghenia Guțul. Luni, noul guvernator a făcut un îndemn către aleșii în legislativul local să susțină lista modificată, din care au fost excluși candidați care nu cunosc limba găgăuză. Deputații locali consideră că lista propusă nu este reprezentativă, iar candidații incluși acolo vor reprezenta doar interesele Partidului „ȘOR”, declarat recent neconstituțional, care a susținut-o pe Evghenia Guțul în alegeri.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram