Descoperire surprinzătoare pe Lună: Temperatura solului se ridică la 70 de grade Celsius 

Organizaţia indiană de cercetare spaţială (ISRO) a anunțat că sonda sa a transmis primele date de pe Lună, dezvăluind o descoperire uluitoare privind temperatura solului. Într-o postare pe rețeaua de socializare X (anterior cunoscută anterior drept Twitter), ISRO a informat comunitatea științifică că datele inițiale au arătat că temperatura solului lunar atinge impresionanta cifră de 70 de grade Celsius.

Estimările anterioare sugerau că temperatura de la suprafața lunară se încadrează într-un interval de 20 până la 30 de grade Celsius. 

„Cu toții am presupus că temperatura de la suprafață ar putea fi cuprinsă între 20 și 30 de grade Celsius, dar ea ajunge la 70 de grade Celsius. Este cu mult mai ridicată decât ne-am așteptat”, a declarat Bi Darukesh, reprezentant al ISRO, citat de agenția de știri Press Trust of India.

Această descoperire spectaculoasă ridică numeroase întrebări în rândul comunității științifice și deschide noi direcții de cercetare legate de climatul lunar și caracteristicile neașteptate ale suprafeței sale. Oamenii de știință din întreaga lume sunt acum cu ochii pe următoarele seturi de date pe care le va transmite sonda. Săptămâna trecută sonda spațială indiană a aselenizat cu succes la polul sud al Lunii, la 3 zile după ce o sondă rusească a eșuat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *