VIDEO | „Deszăpezirea intensivă” a Primăriei ocolește căile de acces spre școli și grădinițe. Părinții, chemați să ajute la curățat zăpada

Multe dintre spațiile de colectare a deșeurilor sunt în continuare pline de gunoi, iar căile de acces spre școli și grădinițe, precum și cele mai multe trotuare, încă nu au fost curățate de zăpadă de către responsabilii de la deszăpezire. Așa arată tabloul din Chișinău, la trei zile de la încetarea ninsorilor, care este departe de cel prezentat de Primărie în comunicatele de presă. 

Mai mult, părinții unor școli din municipiu sunt îndemnați să ajute la deszăpezirea drumurilor din preajma instituțiilor de învățământ. Într-un mesaj expediat pe un grup al părinților de pe Viber se menționează că școala are instrumente, însă e nevoie de „câțiva tătici” pentru a curăța de zăpadă „spațiul din preajma intrării în școală”.

Adresarea vine în condițiile în care autoritățile se laudă cu „deszăpezirea intensivă” a căilor de acces. 

„Echipele noastre au desfășurat activități de deszăpezire intensivă pentru a asigura căile de acces către instituțiile de învățământ, inclusiv blocurile alimentare și teritoriile adiacente”, se menționa într-un comunicat trimis miercuri, 10 ianuarie, de către Direcția Educație. 

În ceea ce privește evacuarea deșeurilor menajere, Primăria și-a cerut scuze „pentru disconfortul cauzat” și anunță că a reușit să evacueze 75 la sută din totalul deșeurilor acumulate în tomberoane. 

„Pe parcursul zilei de ieri (miercuri, 10 ianuarie n.r), echipele din cadrul sectorului exploatare, care au lucrat în ture până la ora 21.30, au reușit să evacueze 75 la sută din totalul deșeurilor acumulate în containere. Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat de întârzierile în colectarea deșeurilor în ultimele zile. Suntem conștienți de importanța unei gestionări adecvate a deșeurilor și depunem eforturi pentru a ne asigura că acestea sunt colectate la timp. Cu toate acestea, este posibil să mai apară întârzieri pe parcursul zilei curente, din cauza căilor de acces spre platforme, care nu au fost curățate de gestionarii fondului locativ sau care sunt blocate de automobilele parcate neregulamentar”, se arată într-un comunicat al Primăriei.  

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *