Din fotoliul de ministru, în cel de șef al CNPF. Dumitru Budiaschi o va înlocui pe Cornelia Cozlovschi, care și-a dat demisia

Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Gavrilița, Dumitru Budianschi, a fost numit la șefia Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, în locul Corneliei Cozlovschi, care și-a dat demisia, acum două zile, „din motive personale”. Noul post îi va garanta lui Budianschi și un salariu pe măsură, care se ridică la aproximativ 7500 de euro.

Noul președinte al Consiliului de administrație al CNPF a fost numit în funcție astăzi, prin hotărâre de Parlament, pentru un mandat de cinci ani. El va conduce instituția alături de cei doi vicepreședinți, Adrian Gheorghiță și Vitalie Lemne.

Funcția rămăsese vacantă, după ce, în 28 martie, Cornelia Cozlovschi a depus cererea de demisie, la aproximativ un an de la începerea mandatului.

Budianschi a ocupat fotoliul de ministru al Finanțelor din august 2021, până în februarie 2023. După demisia fostului guvern, nu s-a mai regăsit în noul Cabinet, alături de Gavrilița și alți doi foști miniștri. Înainte de asta, el a fost deputat ales pe listele PAS.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin