Dinu Plîngău acuză „Echipa Europa” de abuz și practici totalitare: Nici pe vremea lui Plahotniuc nu a fost așa ceva!

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, susține că nici pe vremea lui Plahotniuc, când Maia Sandu și Andrei Năstase făceau front comun în opoziție, nu s-au comis atâtea abuzuri, cum se întâmplă în perioada guvernării PAS. Acesta s-a referit la faptul că CEC a interzis formațiunii pe care o reprezintă să susțină candidați independenți sau de la alte partide, ceea ce este total antidemocratic.

„În 2016, Andrei Năstase și Platforma DA au susținut candidatura Maiei Sandu la prezidențiale. În 2018, Maia Sandu și PAS au susținut candidatura lui Andrei Năstase la primăria municipiului Chișinău. Astăzi, CEC interzice Platformei DA să susțină candidații independenți sau pro-europeni de la alte partide. Noi vrem unitate pe dreapta și vrem să susținem candidați buni, chiar dacă nu-s din Platforma DA. Nici măcar pe timpul lui Plahotniuc, în 2016 sau 2018, Maia Sandu și Andrei Năstase nu au fost avertizați de către CEC, precum sunt avertizați candidații susținuți de către Platforma DA”, notează Dinu Plîngău, într-o postare pe Facebook.

În acest context, liderul Platformei DA susține că va sesiza instituțiile statului, dar și partenerii internaționali, pentru a clarifica această situație.

„Aștept răspuns oficial din partea CEC sau vom sesiza toți partenerii internaționali. Din asta au de câștigat doar candidații pro-ruși și partenerii europeni trebuie să știe ce face „Echipa Europa” și cum prin obstacolele de a se uni proeuropenii în raioane, susțin candidații pro Kremlin”, a mai menționat Plîngău.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin