Donald Trump spune că Macron „l-a pupat în fund” pe Xi Jinping și acuză că Franța face jocurile Chinei 

Fostul președinte american, Donald Trump, l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că îl linguşeşte pe omologul său chinez Xi Jinping, după vizita lui la Beijing, scrie Agerpres, care citează AFP. 

„Avem această lume nebună, care explodează, iar SUA nu au absolut nimic de spus. Macron, care îmi este prieten, este acum cu China şi îl pupă în fund. Ok, în China! Franţa merge acum în China!”, a afirmat fostul preşedinte american în timpul unui interviu pentru canalul Fox News, cu referire la liderul chinez.

Donald Trump a acuzat administraţia lui Joe Biden că a slăbit considerabil leadership-ul SUA pe scena internaţională, fiind pe punctul de a-şi pierde aliaţii tradiţionali.

Emmanuel Macron a declarat luni pentru cotidianul Les Echos că „cel mai rău lucru ar fi să se creadă că noi, europenii, ar trebui să ne adaptăm ritmului american şi unei suprareacţii chineze. De ce ar trebui noi să mergem în ritmul ales de alţii? La un moment dat, noi trebuie să punem problema interesului nostru”, a declarat Macron.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin