Dorin Recean: Guvernul vrea o cooperare mai strânsă cu USAID

Guvernul va extinde cooperarea cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), pentru a susține și mai mult comunitățile locale din țara noastră, fortificarea sectorului energetic și asigurarea creșterii economice, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Prioritățile au fost stabilite la întrevederea premierului Dorin Recean cu Brittany Brown, directoarea Oficiului Inițiativelor de Tranziție al Biroului pentru prevenirea conflictelor și stabilizării al USAID, Michael Camilleri, consilier al administratoarei USAID, Samantha Power, și ambasadorul SUA, Kent Logsdon.

Recean a apreciat sprijinul consecvent al Statelor Unite ale Americii prin toate proiectele orientate spre modernizarea țării noastre și a reiterat că impulsionarea economiei și crearea unui climat antreprenorial favorabil pentru investitori este obiectivul central al Guvernului. 

„Părțile au discutat, de asemenea, despre importanța fortificării comunicării strategice pentru contracararea amenințărilor hibride, în mod special a celor ce țin de propagandă și dezinformare. Totodată, oficialii s-au referit la colaborarea bilaterală în domeniul securității, apărării, afacerilor interne, dar și în sectoarele economiei, precum turismul rural, tehnologiile informaționale și industrializarea agriculturii”, se mai menționează în comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram