Dumitru Ciubașenco: PAS a pierdut alegerile locale pentru că le-a tranformat într-o bătălie geopolitică

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a suferit o înfrângere la alegerile locale deoarece a transformat scrutinul într-o confruntare geopolitică. Declarația a fost făcută de jurnalistul Dumitru Ciubașenco în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. El susține că politizarea excesivă și amenințările cu privarea de fonduri europene au diminuat încrederea cetățenilor în PAS.

„PAS nu a obținut vot de încredere pentru a continua politicile sale. Ei nu au dreptul cel puțin moral să meargă ăn continuare cu astfel de politici. Ei singuri au transformat aceste alegeri într-un fel de referendum pentru cursul său. Au acordat acestor alegeri o tentă pur politică și geopolitică. Putem să aducem mai multe exemple: „Echipa Europa”, „Satul european”: că dacă cineva nu votează pentru partide pro-europene nu primește fonduri europene. Sunt multe dovezi”, a punctat jurnalistul.

Jurnalistul susține că PAS a pierdut alegerile, adăugând că partidul nu mai are dreptul moral de a perpetua aceleași politici.

„Fiecare alegător el știa foarte bine cine este PAS, pentru ce pledează, care sunt politicile lor. Chiar dacă alegătorul dorea să susțină aceste politici, el ar fi votat pentru candidații PAS, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Susținerea politică pentru PAS în comparație cu alegerile parlamentare din 2021 a fost de două ori mai mică în termeni absoluți ca cifre, precum și în puncte procentuale. În opinia mea ei au pierdut încrederea, au pierdut alegerile și trebuie să se gândească dacă are rost să meargă cu aceleași idei sau să schimbe ceva”, a conchis Ciubașenco.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram