Fostul premier, Natalia Gavrilița, contrazice retorica PAS cu privire la alocarea banilor europeni doar primarilor cu viziuni pro-UE

Natalia Gavrilița

Fostul premier, Natalia Gavrilița, a contestat afirmațiile PAS referitoare la finanțarea exclusivă a primarilor pro-europeni. Gavrilița a accentuat că modelul european acordă finanțare pentru proiecte, fără a impune discriminare pe baza criteriilor politice.

„Evident că proiecte europene vor putea accesa toate localitățile conform regulelor. Asta și este atractivitatea modelului civilizațional european unde există anumite reguli pentru toți”, a declarat Gavrilița în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV .

Gavriliță nu a comentat modul în care au fost aplicate aceste tactici de „șantaj” în timpul campaniei electorale, însă susține că statul poate impune anumite condiții.

„În același timp poate să fie o decizie politică ca statul prin programele sale să vină cu anumite criterii de comunicare, de condiționalități. Cred că atunci când statul vine cu bani, el trebuie să stabilească și anumite reguli și printre acestea pot fi anumite reguli pentru a acționa europenește”, a conchis fostul premier.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram