EDITORIAL | Atenție, să nu explodeze pista! Cetățenii n-au fost și nici nu vor fi stăpânii aeroportului

Voiam să mă abțin, dar îmi vine foarte greu să o fac. Chestia cu „aeroportul a fost reîntors cetățenilor” mă zgârie teribil pe creier.

În primul rând, aeroportul nu le-a aparținut niciodată cetățenilor (poporului, cum ar veni). Chiar și înainte de concesionare, cașcavalul îl împărțeau șmecherii, nu cetățenii, să fie clar. Prin urmare, să spui „A REVENIT” este cumva impropriu.

Doi. Să spui că, de acum încolo, aerogara ne va aparține nouă, muritorilor de rând, este o naivitate egală cu tâmpenia. Chiar credeți? Nu câștigă cetățenii nimic, nu vă îmbătați cu apă rece. Câștigă niște șmecherași care le țin astăzi poala celor de la putere. Cu sau fără taxa de 9 euro.

Trei. Ceea ce ar trebui să ne preocupe cu adevărat este ca nu cumva, de acum încolo, acest „obiectiv strategic” să fie administrat de „oamenii buni” din PAS exact cum sunt administrate și alte „domenii strategice”. Cum ar fi cel energetic, de exemplu, dar și toate celelalte sectoare, „reformate” de actuala putere. 

N-aș vrea să cobesc, dar teamă mi-i ca, odată ajuns pe mâna lor, să nu sară pista în aer, indiferent dacă vor vrea sau nu rușii războinici să vină și la noi!

Pușchea pe limbă, Doamne mă iartă!

P.S.

Asta dincolo de formularea birocratică în limbaj de lemn precum că „proprietatea statului” ar fi automat „proprietatea cetățenilor”, pentru că cetățenii „formează statul”, iar statul „reprezintă cetățenii”. Am făcut abstracție din start de această teorie bombastică și m-am raportat strict la realitatea din teren, să fie clar. A fi proprietar presupune automat a fi și beneficiarul direct al profiturilor pe care le generează proprietatea în cauză. Rog, așadar, să faceți diferență dintre a fi client al aeroportului și proprietarul lui. Noi, cetățenii, am fost și rămânem doar clienți, care beneficiază, contra cost, de niște servicii. De transport aerian, în această situație.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin