LIVE | Donald Trump va apărea astăzi în fața instanței din New York, unde va fi inculpat, fotografiat şi amprentat. Imagini în direct

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, favorit pentru a fi candidatul republicanilor la alegerile din 2024, va apărea astăzi în fața instanței din New York, unde urmează să fie acuzat oficial, să i se ia amprentele și să i se facă o poză de identificare, scrie Reuters. 

Biroul procurorului districtual din Manhattan urmează să îi înainteze învinuirea fostului președinte în legătură cu presupusul său rol într-o schemă de plată în bani către starul de filme pentru adulți, Stormy Daniels, în campania electorală din 2016. 

Mai exact, Trump ar fi încercat să-i dea actriței 130 de mii de dolari ca să păstreze tăcerea cu privire la o relaţie amoroasă pe care ar fi avut-o cu aceasta în 2006. Surse apropiate cazului spun că sunt 30 de capete de acuzare legate de fraudă în afaceri pentru Trump. Actul de acuzare este momentan sigilat şi va fi făcut public zilele următoare.

Donald Trump respinge toate acuzațiile și pledează nevinovat.

„Trebuie să ne luăm țara înapoi și să facem America măreață din nou”, a scris Trump pe contul său de pe profilul Truth Social și i-a îndemnat pe susținătorii săi să doneze pentru campania sa electorală.

Între timp, la New York-ul se pregătesc manifestații de amploare în susținerea fostului președinte, dar și proteste împotriva lui Trump. Poliția a instalat baricade în apropierea Trump Tower – unde este cazat republicanul, dar și în fața clădirii Tribunalului Penal din Manhattan. Primarul metropolei i-a avertizat pe reprezentanții ambelor tabere să se abțină. 

„Mesajul nostru este clar și simplu: stăpâniți-vă. Orașul New York este casa noastră, nu un loc de joacă pentru furia voastră”, a declarat Eric Adams.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin