Se caută un apartament în chirie! Ministrul Alaiba cere ajutor pentru noul său adjunct | VIDEO

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării are, de astăzi, un nou secretar de stat. Este vorba despre Mihai Lupașcu, un cetățean moldovean revenit recent din Franța, unde a activat în domeniul securității cibernetice. Noul funcționar de stat a fost prezentat membrilor Guvernului de noul său șef, Dumitru Alaiba, care, printre altele, și-a rugat colegii să-l ajute pe acesta să-și găsească un apartament în chirie.

„Propunem numirea domnului Mihai Lupașcu în funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și digitalizării, începând cu data de astăzi. […] Dacă aveți cineva un apartament în chirie, să știți că dumnealui caută”, le-a spus Dumitru Alaiba colegilor săi din Guvern.

Apelul ministrului Economiei a fost susținut și de premierul Dorin Recean: „Da, vă rog să-l ajutăm, iar domnului Lupașcu îi dorim succes”, a menționat șeful cabinetului de miniștri.

Potrivit prezentării făcute de ministrul Alaiba, Mihai Lupașcu este licențiat în științe exacte în domeniul informaticii. A absolvit Universitatea de Stat din Moldova, iar apoi a absolvit un masterat în domeniul ciberneticii la Universitatea din Rennes și un master în afaceri și management european la Universitatea din Orleans, Franța.

Acesta a locuit 11 ani în Franța, iar în ultimii șase ani, a activat în cadrul Ministerului de Interne al Republicii Franceze, în domeniul securității cibernetice.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *