EDITORIAL | Dezarmați proștii, luați-le internetul!

Am ajuns, într-un final, acolo unde era firesc să ajungem, după ce zăgazurile spațiului informațional s-au rupt, iar vulgul a obținut acces liber la microfon și poate vorbi nelimitat în spațiul public. La apariția internetului mă refer.

Scena pistolarului Tik-Tok-er și a celorlalți „comentatori socio-politici” din internetul atotcurprinzător, care au ieșit din spațiul online și s-au întâlnit pe bune, la o benzinărie (locul unde, mai nou, își bea cafelele și își încarcă bateriile publicul emancipat de internet) demonstrează cât de subțire este totuși cortina care desparte spațiul virtual de cel real. Slavă Domnului, n-a murit nimeni, dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să luăm cazul în serios.

Celor care nu cunosc sau n-au urmărit atent subiectul, le precizez că… conflictul nocturn, soldat cu două împușcături în aer și una ipotetică în cap, a avut la bază… comentariile din internet, prieteni! Injuriile, mai exact, obscenitățile, atacurile infecte, atitudinile belicoase, care, de regulă, sunt însoțite și de smalik-uri mustoase, cum ar fi ăla care vomită continuu sau ăla care s-a dus cu grosul, și alte arme de distrugere în masă, pe care le utilizează vulgul, pentru a-și exprima „atitudinea civică”.    

Or, ceea ce se întâmplă în spațiul public (iar internetul este un spațiu public, la care au acces toți, inclusiv copiii, aflați în plin proces de formare morală și intelectuală), reprezintă, fără îndoială, cea mai mare provocare din istoria omenirii. Niciodată, până acum, mediocritatea și prostia nu s-au putut contopi și crea un organism atât de mare și nu au putut comunica atât de liber între ele, în văzul tuturor. Iar statisticile arată că, din punct de vedere sociologic, această categorie socială reprezintă cea mai imensă comunitate, or, vă dați seama, dacă acești oameni se unesc, vor zdruncina planeta. De fapt, procesul e deja în plină desfășurare…

Cineva îmi spunea, zilele trecute, că am ieșit de mult din epoca Adevărului, ceea ce înseamnă că Adevărul nu poate răzbate și nici supraviețui, dacă cei care dețin pârghiile de control asupra minților oamenilor vor ca el să nu se afle. Ți-l distrug, în doi timp și trei mișcări pe oricine, indiferent cât de bun și drept este. Am văzut deja de mai multe ori cum funcționează.

Chestia e că astăzi, nici în epoca post-Adevăr nu mai suntem. Pentru că, în epoca post-Adevăr, tot inteligența era arma dominantă, chiar dacă era folosită cu rea intenție.

Epoca actuală însă nu mai lasă loc nici Adevărului drept, nici Vicleniei inteligente. Astăzi dominanta, care poate mătura totul în cale, în virtutea imensității sale, este Prostia, cea mare și unită, pe care nu ai cum să o controlezi.

Soluția?! Doar una – să pice dracului acest internet blestemat!

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin