EDITORIAL | E-atâta de rău, că e bine! Cum să taci când trebuie să vorbești. Cazul ministrului Buzu

Nu-i ușor să fii ministru. Mai ales atunci când trebuie să vorbești în fața presei. De n-ar fi asta, viața unui șef la minister ar fi mult mai liniștită. Și mai lungă. Atunci ar putea munci în voie, fără să fie deranjați de nimeni. E greu să fii ministru, dar e mai greu, probabil, să-i asculți când vorbesc despre cât de bine trăim, când, de fapt, ne suflă vântul prin buzunare. 

Fie de emoții, fie din prea mult exces de zel, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a spus o prostie, mare cât inflația. Cu un soi de mândrie moderată afișată pe față, Alexei Buzu a zis, într-un interviu transmis în direct la radio, că pensionarii o duc mai bine, decât acum doi-trei ani. A mai zis, firește, că avem crize și probleme, dar a accentuat că progrese sunt. Mici, dar sunt. Atât de mici, că puțini le văd. 

Nu e nevoie sa consulți statistica oficială, pentru a vedea cum o duc pensionarii. E suficient să scoți capul pe fereastră. Și nici nu trebuie să ai memorie foarte bună ca să-ți aduci aminte șirul scumpirilor din ultimul an. De la carburanți, gaze naturale, lumină, până la produse alimentare și servicii.

Apropo, din 1 aprilie pensiile au fost indexate doar cu 15%, de două ori mai puțin decât nivelul inflației. Și chiar dacă ar fi fost indexate cu 30 la sută, tot nu avea să fie un progres, ci o ajustare minimă la pensiile și așa mici din Moldova. 

Poate n-a vrut bietul ministru să-și pună în cap pensionarii, dar ce să faci când ai niște direcții și niște teze după care ești obligat să te conduci. Nu, pensionarii n-o duc mai bine, domnule ministru. Nici decât acum doi-trei ani și nici de când ați ajuns dumneavoastră la minister. Pensionarii o duc tot mai prost. Iar progresele pe care le vedeți, noi, ceilalți, nu le prea vedem. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *