Estul Ucrainei fierbe! Armata rusă s-a retras în fugă de pe mai multe flancuri, iar unele surse anunță începerea contraofensivei ucrainene

Contraofensiva ucraineană este, se pare, tot mai aproape. Ultimele evenimente de pe front arată o activizare neobișnuită a luptelor. Tot mai multe surse rusești, deocamdată neoficiale, anunță că luptele au intrat într-o nouă fază, iar contraofensivă a început sau urmează să înceapă în curând. 

Între timp, jurnalistul român de război, Radu Hossu, a scris pe Facebook că mai multe brigăzi ale armatei ruse au părăsit în fugă frontul și au lăsat mai multe flancuri neacoperite. Potrivit lui Hossu, Brigada a 4-a și a 374-a au fugit din flancurile sud și nord. 

„Astfel, flancurile care trebuiau ținute pentru ca Wagnerii să-și facă treaba în interiorul Bakhmut-ului încep să fie lăsate de izbeliște de către armata rusă regulată. Asta după ce ieri, Brigada 72-a rusă a părăsit o secțiune de 3 km lățime și 2.5 adâncime. Dacă se continuă într-un efect de domino, ceea ce inclusiv Prigojin insiunează în comunicarea lui de azi, va duce la colapsarea fronturilor, iar Bakhmutul, cât este el controlat acum, va fi pierdut de ruși în totalitate. La nord, în zona Soledar, Armata Ucraineană (PE SURSE! ATENȚIE) a reușit o străpungere”, a scris Radu Hossu. 

Jurnalistul român mai scrie că, în acest moment, concentrarea trupelor ucrainene este „extraordinar de mare”. 

„Eu am spus că această așteptată contraofensivă va începe în următoarele zile și că ne vom aștepta la surprize plăcute. În frontul sudic – zona Zaporojie – concentrarea Armatei Ucrainene (militari, echipament vestic etc) este extraordinar de mare. Însă în același timp, în Herson urmează să se întâmple ceva în zilele următoare”, a mai scris Radu Hossu.

La rândul său, colonelului FSB în rezervă Igor Ghirkin-Strelkov, cel care a condus forțele paramilitare proruse, odată cu izbucnirea războiului din Donbas, scrie că „ofensiva ucrainenilor a început sau urmează să înceapă” și că are „puțin optimism” în reușita rușilor”. 

În același timp, sursele media ucrainene au publicat imagini din zonele din care rușii s-au retras, lăsând în urma lor un arsenal întreg de arme și muniții. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *