Explozie cu miros de gaze pe scena politică! Renato Usatîi: Două companii care ar avea conexiuni cu Recean și Dodon cumpără gaze la prețuri mici

Două dintre companiile care beneficiază de gaze naturale la prețuri preferențiale, între 11 și 14 lei, ar avea conexiuni cu fostul președinte Igor Dodon, dar și cu actualul prim-ministrul, Dorin Recean. Dezvăluirea a fost făcută de politicianul Renato Usatîi. 

„Domnule Recean, nu fiți atât de cinic. Vă demonstrez acum că sunteți un mincinos și ați știut despre prețurile la gaz. Dumneavoastră ați activat într-o companie privată, până a deveni prim-ministru și această companie în care ați muncit dumneavoastră tot cumpără gaz cu 12 lei”, a declarat Renato Ustaîi.  

În același timp, Usatîi a declarat că o altă companie ar avea conexiuni cu Igor Dodon. Acest lucru ar explica, potrivit lui Usatîi, tăcerea fostului președinte cu privire la prețurile mari la gazele naturale. 

„Vă dați seama că această tăcere este cumva convenabilă, că Dodon avea să iasă și să taie în dreapta și în stânga. Ceban (Vadim Ceban, directorul Moldovagaz n.r), tace cu interesul lui, oamenii buni cu al lor, Dodon cu al lor. Eu înțeleg că domnul Dodon tace, pentru că, în afară de faptul că l-a numit pe Ceban, pe timpuri, conducător la Moldovagaz, el și pe alt coleg de al lui, fost director la CNA, Ruslan Flocea, l-a angajat în calitate de consilier al lui Ceban la Moldovagaz. Vă dați seama că toți acești oameni fac bani, care pentru companii de stat, care pentru private. Însă e important că această tăcere a dus astăzi la faptul că cetățeanul achită de două ori mai mult decât prețurile care astăzi există pe piață”, a spus Renato Usatîi. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram