Fără surprize. Majoritatea parlamentară a votat pentru prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

Parlamentul a dat undă verde solicitării Guvernului de prelungi starea de urgență cu încă 60 de zile. În pofida criticilor vehemente din partea opoziției, atât parlamentare, cât și extraparlamentare, deputații din majoritatea PAS s-au pronunțat pentru și astfel decizia intră în vigoare din 5 aprilie 2023.

Argumentele în favoarea prelungirii stării de urgență au fost prezentate de la tribuna Parlamentului de către premierul Dorin Recean. În timpul rundei de întrebări-răspunsuri, șeful executivului s-a arătat supărat pe cei care contestă această decizie.

„Și din punct de vedere a organizării statului, dar și din punct de vedere a vulnerabilităților și a riscurilor cărora noi acum trebui să le face față este o mare-mare diferență. Asta explică. Dar cel mai important ce văd eu este, cu părere de rău, că nu toată lumea din politică nu vrea să recunoască agresiunea Rusiei, ci, din contra, parțial o justifică. Dacă astăzi, la ora 2:00 noaptea, se va întâmpla ca Rusia să bombardeze infrastructura energetică din proximitatea Republicii Moldova, iată atunci, noi vom avea nevoie de decizii care să se întâmple imediat. Și asta nu o poți face în regimul normal. Dacă mâine vom vedea cum cineva încearcă să destabilizeze țara, tot așa, noi va trebui să reacționăm imediat și asta vom face”, a explicat premierul Recean.

Precizăm că starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită încă în toamna anului 2021, la scurt timp după ce PAS a câștigat alegerile și a preluat guvernarea. De atunci, a fost prelungită continuu, la fiecare 60 de zile.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *