Fermierii s-au pornit spre protestul din Capitală! O coloană de tractoare a fost oprită de poliție, la Cantemir, pentru verificări, iar mai mulți agricultori au fost întorși din drum

Agricultorii din mai multe raioane au început în această dimineață deplasarea cu tehnică agricolă spre Chișinău, iar până diseară speră să ajungă la periferia orașului. Joi, agricultorii, cu tot cu tehnica agricolă, vor să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Între timp, poliția efectuează o serie de controale pe traseele naționale în cadrul cărora verifică dacă protestatarii au toate actele în regulă. O coloană de tractoare a fost oprită de poliție, la Cantemir, pentru verificări, iar mai mulți agricultori au fost întorși din drum. Potrivit unor surse, celor care nu au asigurarea și revizia tehnică sau permis de conducere vechi, le-au fost ridicate numerele de înmatriculare.

Amintim că, în contextul manifestațiilor preconizate pentru ziua de joi, Inspectoratul General al Poliției a solicitat conducătorilor de tehnică agricolă și microbuze, care se vor deplasa miercuri din raioanele țării spre municipiul Chișinău, să manifeste „înţelegere faţă de indicațiile polițiștilor”.

„Solicităm ca înainte să pornească la drum șoferii să verifice starea tehnică a unităților de transport, să nu exploateze mijloacele de transport reutilate fără autorizație, să aibă la ei actele acestora și să le conducă doar dacă dețin categoria respectivă”, a transmis IGP într-un comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram