Fondatorul grupului „Wagner” se leapădă de Putin: Zvonurile despre prietenia mea cu el sunt exagerate

Fondatorul grupului „Wagner”, Evgheni Prigojin, unul dintre numele care se asociază direct cu invazia Rusiei în Ucraina și cu atrocitățile comise în țara vecină, susține că nu face parte din cercul apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin, și că acesta „nu-i este prieten”. 

„Zvonurile despre faptul că m-aș cunoaște bine cu președintele Putin sunt foarte, foarte exagerate. Desigur, am vorbit cu el, dar zvonurile despre faptul că ne cunoaștem sunt doar zvonuri”, a spus Prigojin, în cadrul într-un interviu. 

Potrivit lui Prigojin, anterior, Vladimir Putin, în perioada în care încă nu era președinte, obișnuia să meargă la restaurantele deținute de Prigojin în Sankt Petersburg, însă, în acel moment „nu avea niciun interes” să vorbească cu actualul lider de la Kremlin.

„Nu am ocazia să-l vizitez oricând vreau sau să-l sun”, a mai spus Prigojin.

Grupul „Wagner” este cunoscut ca armata privată a lui Vladimir Putin, implicată, de-a lungul timpului în conflicte din Ucraina, Siria şi în zona Africii. Grupul „Wagner” este considerat a fi cea mai mare companie militară privată din lume. În prezent, mercenarii grupului acționează în Bahmut, regiunea Donețk, cel mai fierbinte punct al războiului din Ucraina.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *