VIDEO | Vasile Costiuc denunță defrișări masive de pădure: Până acum ziceam că Dodon e vinovat, dar acum nu putem, pentru că sunt „oameni buni”

Președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, susține că practica defrișărilor ilegale din pădurile din țară nu a dispărut, iar acum se taie în continuare „la fel de mult”. Declarațiile au făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Costiuc mai spune că tăierile ar fi acoperite de reprezentanții Molodsilva.  

„În toată ziua merg prin păduri și filmez. Doar că acum mi-e rușine. Până acum ziceam că Dodon e vinovat, acel de la Moldsilva era vinovat, dar acum ce să spun? Ăștia taie în continuare, bestial taie, tot, la rând. Și nu poți să spui, pentru că acum sunt „oamenii buni” (sloganul PAS în campania electorală). Totul e coordonat cu Moldsilva. Și se taie stejari seculari, frate. Mă bucur când văd la televizor că se plantează câte o ghindă, dar vă spun că nu se prinde. Noi suntem într-un stat putred, din punctul de vedere al instituțiilor statului. Oriunde calci, se aduce piciorul printre scânduri”, a declarat Vasile Costiuc. 

Programul Național de împădurire, susținut de președintele Maia Sandu, votat de Guvern, la sfârșitul lunii februarie, prevede extinderea în următorii 10 ani a suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, proiectul fiind finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram