Forțele de Apărare ale Israelului oferă un ultimatum către Hamas:  eliberarea tuturor deținuților, dezarmarea completă și încetarea activităților organizației

Gaza

O operațiune terestră a Forțelor Armate israeliene în Fâșia Gaza este aproape inevitabilă dacă militanții mișcării palestiniene Hamas nu eliberează toți ostaticii și depun armele. Declarația a fost făcută de Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) în rezervă, la postul de radio australian ABC .

Potrivit acestuia, o operațiune la sol a armatei israeliene în Gaza este „practic inevitabilă dacă starea actuală de lucruri continuă”.

„Scopul nostru este să privăm complet Hamas de potențialul său militar. Dacă Hamas ar ieși din ascunzișurile lor, ar returna toți cei 212 ostatici și s-ar preda necondiționat, atunci războiul s-ar încheia. Dacă nu vor, probabil că va trebui să intrăm și să o facem (operațiunea terestră n.r.)”. 

Între timp, mai mulți oficiali americani au declarat pentru The New York Times că administrația de la Casa Albă dorește ca Israelul să acorde mai mult timp pentru negocieri cu privire la ostaticii deținuți de teroriștii din Gaza și pentru ca ajutoarele să intre în Fâșie, înainte de lansarea operațiunii terestre.

De cealaltă parte, raportul notează că unii oficialii americani sunt îngrijorați de faptul că amânarea continuă a invaziei terestre ar putea fi valorificată de Iran și de aliații săi, care susțin de mult timp că Israelul este controlat de SUA.

Raportul mai notează că SUA nu cer Israelului să amâne invazia terestră, ci îl sfătuiesc să aștepte și că Washingtonul susține în continuare pe deplin obiectivul Israelului de a distruge grupul terorist Hamas în urma atacului mortal din 7 octombrie.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *