VIDEO | Inundații devastatoare în Europa de Nord. Furtuna Babet a ucis 6 oameni și a distrus sute de case

furtuna Babet

Cetățenii din Europa de Nord trăiesc un weekend de coșmar. Timp de trei zile, furtuna Babet a devastat nordul continentului, declanșând inundații fără precedent și cauzând întreruperi masive de curent. Mii de oameni au fost nevoiți să părăsească zonele afectate din țări precum Danemarca, Norvegia, Marea Britanie și Germania.

Cel puțin 6 oameni au murit, iar multe zone au fost afectate de ploi torențiale și vânturi puternice. Majoritatea victimelor sunt din nord-estul Scoţiei, regiune care a fost deosebit de afectată. Sute de case au fost inundate. Oamenilor li s-a cerut să părăsească zona pentru a-și salva viețile.

Inundațiile au dus la niveluri de apă neobișnuit de ridicate, iar transporturile au fost grav perturbate în Marea Britanie. Aeroportul Leeds Bradford din nordul Angliei a fost închis vineri după ce un avion a ieşit de pe pistă din cauza vântului puternic. Meteorologii englezi au anunțat că vremea rea va continua în Regatul Unit până marți.

În nordul Germaniei și pe Coasta Mării Baltice, furtuna Babet a adus vânturi puternice și ploi abundente. Inundațiile au dus la evacuarea a aproximativ 2.000 de persoane.

În Danemarca, Babet a declanşat o creştere bruscă a nivelului apelor în oraşele din sudul ţării. În Norvegia, la primele ore ale dimineţii, până la 20.000 de locuitori erau lipsiţi de energie electrică în sudul ţării, dar situaţia se îmbunătăţeşte.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram