Forțele de Apărare Israeliene acuză Hamas că „ascund ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” la spitalul din Gaza: A fost imposibil să cunoască detalii atât de repede

Gaza

Forțele de Apărare ale Israelului au publicat în această dimineață imagini filmate cu drona care ar demonstra că explozia mortală de la Spitalul Baptist Al-Ahli din Fâșia Gaza nu a fost cauzată de un proiectil israelian.

Videoclipul prezintă imagini din parcarea spitalului, unde a avut loc explozia, care a provocat sute de victime, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Hamas.

Imaginile arată că în zona a fost provocat un incendiu de proporții în urma exploziei, dar nu există niciun crater, a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei Israeliene, într-o conferință de presă.

Loviturile proiectilelor israeliene lasă în general găuri mari în pământ, susțin experții militari. Imaginile filmate cu drona indică, de asemenea, schije care au aterizat pe acoperișul clădirilor din apropiere, care rămân în mare parte intacte.

Mai mult, Forțele de Apărare Israeliene au dat publicității o înregistrare despre care spun că este interceptarea unui apel telefonic dintre doi agenți din Hamas. Cei doi discută despre lansarea eșuată a rachetei care a căzut în parcarea spitalului din Gaza. Unul dintre ei recunoaște că „pare că este muniția noastră, nu a israelienilor”.

Hagari a transmis că, din evaluările Israelului, militanții Jihadului Islamic au lansat o rachetă dintr-un cimitir din apropierea spitalului, care a eșuat și a căzut în parcarea unității medicale.

„De la începutul războiului, aproape 450 de rachete lansate din Gaza au eșuat și au căzut tot în interiorul Fâșiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Oficialul a criticat mass-media internațională pentru că au preluat bilanțul anunțat de aprocimativ 500 de persoane decedate, deși, susține el, nu era posibil ca Hamas să numere atât de repede victimele. Acesta a acuzat Hamas că a lansat o „campanie mediatică globală pentru a ascunde ceea ce s-a întâmplat cu adevărat” și că a prezentat un număr mult mai mare de victime.

„Este imposibil să știm ce s-a întâmplat atât de repede pe cât a pretins Hamas că știe”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram