VIDEO | Bugetul municipiului Chișinău a crescut de două ori, în ultimii patru ani, susține liderul MAN, Ion Ceban

Președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, susține că bugetul municipiului Chișinău a fost dublat, față de acum patru ani. Primarul degrevat susține banii sunt atrași din diverse surse, inclusiv finanțări externe nerambursabile, iar proiectele mari implementate în Capitală din bani europeni se cifrează la peste 2,5 miliarde lei.

„În câteva cifre, bugetul a fost dublat în comparație cu ce aici am avut patru ani în urmă. Investițiile în capitală au crescut de câteva ori. Avem proiecte foarte mari finanțate din exterior. Deci cel mai mare număr de proiecte de actualitate pentru dezvoltare urbană și pentru societate, după cum spuneam anterior, sunt de 2,5 miliarde lei”, a declarat Ceban.

El a mai menționat că investițiile au crescut considerabil, iar peste 500 de milioane de lei au fost atrase doar în ultimul an. Candidatul pentru funcția de primar a mai afirmat că municipiul Chișinău are un potențial enorm și că, prin management corect, se pot obține rezultate majore.

„Eu vreau să spun că municipiul Chișinău este o entitate cu un potențial enorm și dacă lucruri din punct de vedere managerial sunt făcute corect, aici putem să obținem rezultate majore. Asta înseamnă transparență, asta înseamnă utilizarea banului public în mod corect, asta înseamnă planificarea corectă și evident digitalizarea multor procese”, a mai spus Ceban.

Reprezentanții MAN au realizat și un spot de prezentare a proiectelor mari, care se referă la câteva domenii strategice – administrarea deșeurilor solide, reabilitarea infrastructurii rutiere, dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, eficiență energetică în școli, grădinițe și spitale, mobilitate urbană, infrastructură verde-albastră.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin