FOTO | Intervenție comună a salvatorilor moldoveni și români, în cadrul unui exercițiu tactic desfășurat în România

Salvatorii din Republica Moldova și România au desfășurat aplicații tactice în teren, pentru a-și testa capacitățile de intervenție în comun. Evenimentul s-a desfășurat în județul Iași, România, în cadrul Proiectului Transfrontalier SMURD-2, și este parte a exercițiului internațional de tip combinat „PRUT-2023”.

Salvatorii moldoveni și români au simulat o intervenție comună în cazul unui accident rutier cu implicarea unui autobuz și unui autoturism, în urma căruia au rezultat 37 de victime. Un alt accident grav de circulație a avut loc în apropiere, unde un autobuz cu pasageri s-a tamponat într-o cisternă, care transporta substanțe periculoase.

Conform scenariului, România a solicitat asistența Republicii Moldova, în vederea lichidării consecințelor situațiilor excepționale produse. Echipele specializate ale serviciilor de urgență au efectuat, în comun, lucrări de descarcerare și salvare a victimelor – medicii și paramedicii SMURD au acordat asistență medicală de urgență, pompierii au stins flăcările, iar echipele destinate lichidării consecințelor accidentelor CBRN au efectuat misiuni de cercetare și au marcat zonele contaminate, ulterior fiind întreprinse măsuri de decontaminare a sectoarelor afectate.

Exercițiului internațional de tip combinat „PRUT-2023” are drept scop exersarea procedurilor existente în reacționarea optimă și intervenția comună în situații excepționale în zona transfrontalieră, pentru punerea în aplicare a Planului de Intervenție Comună România – Republica Moldova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram