Fragmente dintr-o dronă lansată de ruși asupra Ucrainei, depistate în localitatea Etulia, aproape de granița moldo-ucraineană

Fragmente dintr-o dronă de producție iraniană „Shahed”, folosită de forțele armate ruse în atacul recent asupra Ucrainei, au fost găsite în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, sudul R.Moldova. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. 

„Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul. Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică. Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean”, se arată în comunicatul Poliției de Fronteră. 

Rușii au atacat cu drone în timpul nopții de vineri spre sâmbătă porturile de la Ismail și Reni, în apropierea graniței Ucrainei cu România și R.Moldova. Potrivit Ministerului Apărării Naționale de la București, locuitorii din Tulcea și Galați au primit în timpul nopții mesaje RO-Alert în care erau anunțați că este posibil să cadă obiecte din spațiul aerian. România a notificat NATO, care a decis să ridice de la sol avioane de luptă F-16 de la Fetești. Avioanele de luptă au patrulat spațiul aerian până dimineață. Totuși, nicio dronă nu a intrat în spațiul aerian din România, a anunțat MApN într-un comunicat de presă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram