GALERIE FOTO | Noul Duster de la Dacia se pregătește să cucerească piața auto europeană

Dacia a prezentat miercuri a treia generație Duster, pe care o descrie ca având o imagine mai dură, capabilități off-road mai bune și tehnologii noi, care cresc și mai mult siguranța și confortul, transmite ziuaveche.ro. „More Duster Still Duster” este sloganul sub care gigantul român a lansat a treia generație a SUV-ului său, lansat în 2010 și revizuit în 2017.

Designul noului Duster este mai dur și mai asertiv, platforma CMF-B îmbunătățește experiența în mașină. Potrivit producătorului român, mașina vine cu materiale mai durabile și sisteme de propulsie hibride și este dotată cu noi tehnologii pentru a crește și mai mult siguranța și confortul.

În habitaclu, există o remodelare majoră, cu un tablou de bord complet nou și un aspect mai modern. La fel de vertical și pătrat ca și exteriorul, acesta prezintă o consolă centrală orientată spre șofer, un nou ecran de 10,1″ și un tablou de bord digital, ambele standard pe nivelurile de echipare Expression. Spațiul pentru pasageri a fost îmbunătățit, în special pe locurile din spate.

În plan tehnic, noul Duster poate fi echipat acum cu motoare și baterii cu propulsie electrică. În ceea ce privește motorizarea, dispare în mod logic dieselul, așa cum fusese anunțat de mult timp, în timp ce motorul ECO-G 100 rămâne neschimbat, cu o singură cutie de viteze manuală. Motorizarea hibridă împrumutată de la Jogger este în continuare printre noi, cu o putere combinată de 140 CP datorită motorului diesel 1.6 de 94 CP, asistat de două motoare electrice și de celebra cutie de viteze cu ambreiaj.

Noutatea de sub capotă este sosirea motorului 1.2 TCe 130 de la Renault Austral. Acest motor turbo cu 3 cilindri oferă o funcționare „mild-hybrid” datorită unui starter-alternator și a unei baterii de 48V, 0,9 kWh. Acest motor este disponibil în versiunile 4×2 și 4×4, dar numai cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

În ceea ce privește prețul, Dacia anunță pentru moment doar un preț de intrare în gamă de sub 20.000 de euro. Mai sus se află nivelul de echipare mediu Expression, urmat de două versiuni de top care vor reprezenta cea mai mare parte a vânzărilor. Duster 3 va fi expus în cadrul viitorului Salon Auto de la Geneva. Primele livrări vor avea loc la sfârșitul primăverii anului 2024.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram