Un rus a fost condamnat la închisoare pentru că a scris „Nu Războiului” în zăpadă

Un bărbat care a scris cu degetul „Nu războiului” pe un turnichet acoperit cu zăpadă la intrarea unui patinoar din parcul Gorki din Moscova a fost condamnat la 10 zile de închisoare, scrie Reuters.

Potrivit documentelor judecătorești, incidentul a avut loc în 23 noiembrie, iar bărbatul, pe nume Dmitri Fiodorov, a fost condamnat a doua zi după ce a fost reținut de poliție. Poliția a decis că acțiunile sale ar putea constitui o infracțiune civilă în temeiul unei legi care vizează pe oricine despre care se consideră că a acționat public pentru a discredita forțele armate ale Rusiei, o infracțiune care în cazul său era pedepsită cu amendă, mai scrie Reuters, citat de Hotnews. 

Rusia a introdus noi legi împotriva disidenței la scurt timp după ce președintele Vladimir Putin a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce el a numit o „operație militară specială”. De la începutul războiului, aproape 20.000 de persoane au fost reținute și au fost deschise peste 800 de dosare penale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram