Gimnaste din șapte țări vin în Republica Moldova! Spectacol de grație, feminitate și talent la „Futsal Arena”, în acest weekend

Un adevărat spectacol de grație, feminitate și abilități sportive va avea loc, la finele acestei săptămâni, în municipiul Chișinău. Peste 300 de gimnaste din șapte țări vin în Republica Moldova, pentru a-și etala măiestria și pentru a lupta pentru un loc de frunte, în cadrul primei ediții a Turneului Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”, care se va desfășura, în perioada 26-28 aprilie, la „Futsal Arena” a FMF, din comuna Ciorescu.

Evenimentul este organizat de Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă (FGRS) din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău.

Președinta FGRS, Victoria Federiuc, susține că, pe lângă identificarea și promovarea tinerelor talente, scopul turneului este să popularizeze acest sport grațios, dar și să dezvolte relații de parteneriat și colaborare cu federațiile de profil din alte țări.

„În trecut, în virtutea circumstanțelor, gimnastica ritmică din Republica Moldova era conectată mai mult la fostul spațiu sovietic și era prea puțin cunoscută în țările din vestul Europei. Noi ne propunem să extindem această arie și să atragem parteneri din toată lumea cu care să conlucrăm spre binele copiilor noștri, dar și pentru a promova imaginea Republicii Moldova în străinătate, prin intermediul talentelor pe care le avem”, ne-a declarat Victoria Federiuc.

În acest context, președinta FGRS a accentuat că, în prezent, există relații foarte strânse cu România, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru gimnastele din Republica Moldova.

„România se numără printre liderii la nivel mondial la gimnastica ritmică și este cea mai apropiată țară de noi, nu doar geografic, dar și sentimental, valoric, istoric, deoarece suntem de același neam. Mă bucur că am reușit să legăm o relație strânsă cu colegii noștri de peste Prut și îi mulțumesc din suflet doamnei Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică, pentru deschiderea și sprijinul necondiționat pe care ni-l oferă. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc Guvernului României, care, prin intermediul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, susține financiar gimnastica din Republica Moldova, în condițiile în care, la nivelul statului nostru, practic nu avem parte de sprijin”, a menționat Victoria Federiuc.

De menționat că, la Turneul Internațional „Chișinău Rhythmic Stars”, România va fi reprezentată, în premieră, de un număr record de gimnaste, peste 100 de sportive, din București, Constanța, Iași, Baia-Mare, Alba Iulia și Brașov. Alături de gimnastele din Republica Moldova și România, la competiție vor mai veni sportive din Irlanda, Israel, Luxemburg, Ucraina și Austria.

Spectacolul sportiv va dura de vineri până duminică, de dimineața până seara, iar intrarea la eveniment este liberă. Cei care nu vor putea participa fizic, vor avea posibilitatea să urmărească evoluția gimnastelor pe pagina oficială de Facebook a FGRS, dar și pe alte rețele de comunicare, unde va fi difuzată transmisiunea video în direct.

Portalul ZIUA.md este partener media al evenimentului.

Distribuie acest articol

3 thoughts on “Gimnaste din șapte țări vin în Republica Moldova! Spectacol de grație, feminitate și talent la „Futsal Arena”, în acest weekend

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *