Grevă generală la liceul din Văsieni, Ialoveni. Profesorii protestează față de decizia de a închide clasa a X-a

Liceul din Văsieni

Profesorii și administrația Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Văsieni, Ialoveni, au intrat în grevă generală. Acest protest vine în urma unei decizii controversate luate de către Direcția Generală Educație Ialoveni, care a emis un ordin de închidere a clasei a X-a în cadrul instituției de învățământ, invocând un număr mic de elevi înscriși.

Ordinul Direcției Educație Ialoveni, nr. 137-a a stârnit nemulțumire și indignare în rândul cadrelor didactice și al părinților. Conform acestui ordin, elevii înmatriculați în clasa a X-a au fost excluși din rețeaua școlară, ceea ce ar însemna închiderea clasei respective în instituție pentru anul de studii 2023-2024.

Decizia a stârnit controverse și a generat preocupări cu privire la dreptul fundamental al copiilor la educație. În semn de protest față de această măsură, profesorii și administrația Liceului „Dimitrie Cantemir” au decis să intre în grevă generală, cerând anularea ordinului și respectarea deciziei Consiliului Raional Ialoveni din 22 septembrie prin care se confirmă încadrarea elevilor din clasa a X-a în rețeaua școlară pentru anul de studii în curs. Ordinul emis ulterior de către Direcția Generală Educație Ialoveni a contrazis însă această decizie. Profesorii și părinții consideră că hotărârea afectează grav dreptul copiilor la educație și dezvoltare personală.

Liceul din Văsieni este una dintre cele șase instituții de învățământ în cadrul cărora nu s-au format clase de a X-a din cauza numărului mic de tineri înscriși. Ministerul Educației a anunțat încă în toamnă că în această situație clasele de liceu vor fi desființate, iar elevii vor avea opțiunea de a merge la instituțiile de învățământ din alte localități.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram