Grosu, îndemn către Dragalin: Mai puțin să ne plângem și mai mult să lucrăm, chiar ajută, dar obosești, evident

Președintele Parlamentului a îndemnat-o din nou pe șefa Procuraturii Anticorupție să se plângă mai puțin și să lucreze mai mult. Replica lui Igor Grosu de această dată a venit după ce Veronica Dragalin a declarat că nu este de acord cu votul deputaților care au decis revederea competențelor PA și CNA.

„E bine că este activă, e bine că este vocală, trebuie să înțeleagă – trebuie să vii, să prezinți argumente, mai puțină emoție, mai multe argumente și atunci noi avem toată deschiderea pentru inițiative. Un sfat pentru cei care conduc instituțiile, argumentul de felul „n-am cadrul legislativ care să-mi permită să mă manifest și să lucrez la suta de procente” este o pistă, îmi pare rău să spun, greșită. Nu a existat și nu o să existe cadru legal perfect. Nu vă supărați, dar lucrezi cu cadrul legal care-l ai. Ai văzut că a apărut un impediment, un blocaj legislativ – vii, îl argumentezi, adaptezi. Rugămintea mea e mai puțin să ne plângem și mai mult să lucrăm, asta chiar ajută. Obosești,  evident”, a declarat Grosu, în cadrul unei emisiuni la TV8.

La sfârșitul lunii iulie, Procuratura Anticorupție a criticat amendamentul înregistrat în Parlament, care schimbă competența și funcționalitatea instituției. Potrivit PA, aceste modificări vor trimite aproximativ 500 de cazuri de corupție din gestiunea Procuraturii Anticorupție la alte procuraturi, unde nu există pregătirea și experiența necesară pentru instrumentarea acestor cazuri. Instituția a îndemnat deputații să nu voteze amendamentul. Atunci, Igor Grosu i-a Veronicăi Dragalin să nu intervină în activitatea politică.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram