Guvernul ia în calcul concesionarea repetată a Aeroportului Internațional Chișinău 

Autoritățile centrale analizează inclusiv opțiunea de a concesiona repetat Aeroportul Chișinău unei companii mari, care să-l administreze. Declarația a fost făcută de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4. Întrebată de jurnalistul Gheorghe Gonța dacă nu e cazul ca aerogara să fie concesionată din nou, cu respectarea legii, Dabija a spus că „sunt discuții” pe acest subiect la Guvern, însă o decizie finală pe acest subiect nu a fost luată. 

„Analizăm diferite opțiuni la Guvern. Suntem în discuții. O să vă anunțăm când o să avem o decizie. Dar ceea cu ce ne ocupăm la moment este să convingem cât mai mulți operatori să penetreze piața noastră. Discuții cu parteneri mari”, a declarat Lilia Dabija. 

Aeroportul din Chișinău a revenit, începând din 28 martie, în gestiunea statului, la aproape un deceniu din momentul în care, în 30 august 2013, Guvernul a cedat dreptul de gestiune a aeroportului, pe o perioadă de 49 de ani, companiei „Avia Invest”, controlată de Ilan Șor.

Procesul de revenire în posesia statului a început însă în 2020, când Agenția Proprietății Publice (APP) a anunțat despre rezilierea contractului de concesiune, motivând neîndeplinirea angajamentelor contractuale. Potrivit APP, compania urma să investească 240 de milioane de euro în aeroport, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram