Igor Dodon, reacție la dosarul certificatului medical fals: Un abuz comis de procurorul Petru Iarmaliuc

Fostul președinte Igor Dodon a reacționat la anunțul Procuraturii Anticorupție de a trimite în instanță dosarul cu privire la presupusa falsificare a unui certificat medical. El a catalogat dosarul drept unul fals, „ticluit de procurorul Petru Iarmaliuc”. 

„Presa liberă” solicită comentarii cu privire la „дело века-справка” (dosarul secolului – certificatul medical n.r), pentru care a fost format un grup mare de procurori anticorupție. Vedeți mai jos adresarea către Procurorul General interimar, formulată de apărătorii mei, în privința abuzurilor comise de procurorul Petru Iarmaliuc în procesul de ticluire a acestui pseudo-dosar. Trei volume de inepții. Acum înțeleg de ce se plâng că nu le ajunge hârtie. Această cerere a fost adresată Procurorului general interimar deoarece devine și mai evident faptul că doamna Procuror anticorupție, Veronica Dragalin nu prea înțelege procesele realizate de unii procurorii din subordinea sa. Cine vrea să înțeleagă va înțelege! Dar sper că cererea va atrage atenția juriștilor, procurorilor și judecătorilor, și vor vedea pe ce nimicuri se irosesc resursele statului”, a scris Dodon pe Facebook. 

Amintim că Procuratura Anticorupție a transmis în judecată cauza penală în care este vizat fostul președinte Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, care, de comun acord, ar fi  falsificat un certificat medical. Documentul urma să fie prezentat de către Dodon în instanța de judecată și Procuratură, pentru a obține permisiunea de a pleca în România, împreună cu unul dintre fii săi. Dacă va fi grăit vinovat, Dodon și soția sa riscă o amendă de până la aproape 50 de mii de lei, muncă în folosul comunității sau până la cinci ani de închisoare. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *