Igor Dodon vrea unire. Președintele socialiștilor cheamă opoziția să iasă la proteste împotriva Maiei Sandu

Președintele socialiștilor, Igor Dodon, a chemat liderii partidelor din opoziție să organizeze o întâlnire neoficială pentru a conveni să iasă împreună la proteste.

„Dacă vreți să ne unim, trebuie să o facem la proteste. PAS și Maia Sandu se tem doar de proteste, nu de o hârtiuță scrisă la ambasadorul UE sau SUA. Haideți fără discuții și declarații triumfale, hai să ne unim, eu sunt gata și chiar vă propun. Haideți să ne unim neoficial și să facem un plan clar de proteste. Să ieșim toți, indiferent de viziuni, toți să ne unim împotriva Maiei Sandu. Dacă o să iasă doar socialiștii, o să spună – sunt a lui Putin.[…] Năstase, Usatîi, Filat, Chicu, Ceban, haideți. Sunteți gata, sau vă temeți de ambasadori? Eu personal nu mă tem. Aceste fărădelegi pot fi stopate doar prin proteste comune. Altfel, nicio șansă”, a menționat Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, legea aprobată în Parlament privind modificările la Codul electoral nu se va referi doar la partidul „Șor”.

„Mâine deschid un dosar penal și vor spune că Chicu sau Ceban au avt cândva ceva cu Șor. Și-i fac bănuiți pe acel dosar. Și automat Chicu sau Ceban nu mai pot fi candidați la alegeri – toate alegerile- și locale și prezidențiale și parlamentare”.

Parlamentul a votat săptămâna trecută modificarea Codului Electoral, prin care se interzice de a participa la alegeri tuturor membrilor organelor executive și a persoanelor care dețin funcții elective din partea partidului „ȘOR” declarat neconstituțional. Deputații s-au întrunit în ședință în urma deciziei Curții Constituționale, care a decis că reprezentanții fostului partid „ȘOR” pot participa la alegerile locale generale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram