Igor Munteanu o va da în judecată pe Arina Spătaru: Aberațiile pretinsei „Victoria Bogatu” au bătut toate recordurile 

Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, a anunțat că o va da în judecată pe Arina Spătaru, liderul ALDE, în urma declarațiilor defăimătoare la adresa CUB. Potrivit lui Munteanu, „declarațiile fantasmagorice ale pretinsei ”Victoria Bogatu (numele conspirativ al Arenei Spătaru n.r) au bătut toate recordurile.

„Este și agent sub acoperire, și matușkă (soție de preot n.r), și etalon de integritate și buzunar de partid în care au încăput 1,45 mil. euro de la Șor. O voi chema în instanță pentru ca minciunile ei să fie scoase la apă limpede. Repet, partidele politice nu trebuie să fie poligonul oligarhilor și nici al serviciilor speciale (nereformate)”, a menționat Munteanu într-o postare pe Facebook. 

Marți, într-o conferință de presă, reprezentanții CUB, au declarat că scena politică din Republica Moldova ar fi devenit un poligon al oligarhilor și serviciilor speciale, iar Arina Spătaru ar fi fost favorizată să-și înregistreze partidul cu care participă la locale.

„Vrem să știm dacă este o practică uzuală pentru serviciile speciale, pentru SIS, să se implice în procesele politice din Republica Moldova. Serviciile speciale recrutează și folosesc cu statut de persoane sub acoperire politicieni care pozează în spioni de tip James Bond, ori Mata Hari, ori 007, fac jocuri politice, fac și desfac partide, cumpără la kilogram oameni politici care, după asta, pretind că au făcut acest lucru din imbold patriotic”, a spus președintele CUB, Igor Munteanu.

În replică, Arina Spătaru a sugerat că formațiunea CUB ar fi fost în cârdășie cu Mihail Bagas, candidatul Ligi Orașelor și Comunelor la alegerile din Capitală, reținut recent în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice.

„Încă un partiduț mi-a consacrat o conferință de presă, nu am timp să răspund la miliardele de întrebări ale lui Munteanu, îi pun doar o întrebare lui, ce caută Mihai Bagas în calitate de membru fondator, în calitate de membru CUB, în echipa CUB, pentru că este bine cunoscut că Mihai Bagas este prietenul de copilărie al lui Ilan Șor?”, a spus Arina Spătaru.

Recent, membrii partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare au solicitat explicații de la Procuratura Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate cu privire la operațiunea în care a fost implicată liderul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa. Asta după ce Arina Spătaru a anunțat că, datorită implicării sale ca agent sub acoperire în Israel, a fost dezvăluită o schemă prin care Ilan Șor finanța partide politice din Moldova.

Atît PA, cât și SIS au confirmat marți prin intermediul a două comunicate de presă publicate simultan că măsurile de investigație cu participarea Arinei Spătaru au fost efectuate și autorizate doar pe teritoriul Republicii Moldova. 

„În Israel nu au fost autorizate și nici efectuate măsuri speciale de investigație cu participarea Arinei Spătaru. Acesteia i-a fost atribuită calitatea de investigator sub acoperire după ce a fost audiată ca martor pe marginea discuțiilor purtate în Israel cu Ilan Șor și a altor detalii despre deplasare”, a precizat Procuratura Anticorupție.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram